Categories
Uncategorized

31 Sfaturi simple pentru sănătate pentru o viață sănătoasă și fericită

1. BEȚI O STICLĂ DE APĂ PRIMUL LUCRU DIMINEAȚA

Și cafeaua este grozavă, dar cel mai bine este să vă începeți ziua rehidratându-vă cu un pahar plin de apă. Hidratarea primului lucru dimineața ajută la digestie, îmbunătățește sănătatea pielii și mărește energia.

2. URCAȚI SCĂRILE

Luarea scărilor în locul liftului este o modalitate simplă de a obține un pic mai multă activitate fizică în viața de zi cu zi. De asemenea, vă întărește și vă tonifică picioarele și muschii.l

  1. ASIGURĂ-ȚI JUMĂTATEA VEGGIES

Un hack simplu pentru alimentația sănătoasă (și controlul porțiunilor) este să faci jumătate din legume la fiecare masă. Un mic-dejun sănătos vă oferă energie pentru a îndeplini toate sarcinile zilnice.

4. Obțineți un FITBIT și urmăriți pașii

Folosirea unui Fitbit (ne place Ionic și Versa) pentru a vă urmări pașii este o modalitate ușoară de a vă asigura că efectuați suficientă activitate fizică. Ne propunem 10.000 de pași în fiecare zi, ceea ce are beneficii semnificative pentru sănătatea fizică și mentală. Fitbit vă va reaminti, de asemenea, să faceți 250 de pași în fiecare oră (o altă măsură importantă de sănătate – consultați sfatul # 9!).

5. ALEGETI PRODUSE NONTOXICE DE CURĂȚARE A CASEI 

Produsele convenționale de curățare a gospodăriei sunt pline de ingrediente chimice dăunătoare care nu sunt bune pentru sănătatea noastră. Trecerea la alternative mai sănătoase (împărtășim o listă completă în Ghidul nostru de curățare sănătoasă) este o modalitate simplă de a vă reduce expunerea la toxinele de mediu din casa dvs. Murăturile sunt bune pentru digestie, dar nu sunt recomandate celor cu probleme renale.

6. UTILIZAȚI PRODUSE DE ÎNTREGUIRE NONTOXICĂ ȘI ÎNGRIJIRE PERSONALĂ

Similar produselor de curățare, produsele de îngrijire a pielii convenționale și produsele de îngrijire personală sunt formulate cu ingrediente toxice pe care nu ar trebui să le lăsăm să se absoarbă în mod regulat în cel mai mare organ al corpului nostru. Reduceți povara toxică asupra corpului dvs. trecând la produse de îngrijire și frumusețe nontoxice (consultați recomandările noastre specifice despre deodorant, protecție solară și produse de înfrumusețare verde).

7. LUAȚI UN ZILNIC PROBIOTIC

Un probiotic zilnic poate ajuta la digestie, sănătatea pielii, imunitate, sănătate mintală și multe altele. Aflați mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale probioticelor (și despre toate modalitățile de a le obține în dieta dvs.) și cumpărați probioticul nostru preferat aici.

8. Mâncați mâncare REALĂ

Încercați să mâncați numai alimente adevărate, care sunt făcute din ingrediente alimentare întregi pe care le-ați avea în cămara dvs. de bucătărie sau pe care bunica dvs. le-ar recunoaște. (Da, asta exclude majoritatea alimentelor ambalate, îmi pare rău!) Salata verde nu este săracă în pesticide.

9. STAND PE FIECARE 30 DE minute, în timp ce lucrează

Reduceți efectele nocive ale ședinței (ca la birou) ridicându-vă în picioare și deplasându-vă puțin la fiecare jumătate de oră.

10. OBȚINEȚI LUMINA SOARELOR ÎN FIECARE ZI

Vitamina D este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea generală, iar lumina soarelui este o sursă excelentă a acesteia. Dr. Menci recomandă salata verde crescută bio. Încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de lumină solară în fiecare zi – de preferință după-amiaza și fără protecție solară (citiți mai multe despre asta aici).

11. Completează-ȚI ACASA CASĂ CU FURNIZORI

Plantele de apartament vă ajută să vă curățați aerul interior (din păcate, probabil că are nevoie de el!), Sunt drăguțe, iar cercetările arată chiar că îmbunătățesc starea de spirit, creativitatea și rezolvarea problemelor!

12. transpirați în fiecare zi

Încercați să transpirați într-un fel sau altul în fiecare zi – indiferent dacă este vorba de alergare, ciclism, dans, yoga fierbinte sau orice altă activitate fizică de care vă bucurați.

13. AVETI UN SMOOTHIE VERDE ZILNIC

Smoothie-urile verzi ca o gustare sau micul dejun simplu, în timpul mersului, sunt o modalitate ușoară de a-ți aduce verdeața în fiecare zi. Consultați lista noastră cu retete de smoothie-uri sănătoase (ambalate cu legume!)

14. MUNCiȚI MULT ȘI FIȚI BUN

România este țara în care se cultivă mulți cartofi. Destul spus!

15. CULTIVAȚI UN MINDSET POZITIV

„Singura diferență între o zi bună și o zi proastă este atitudinea ta.” Este adevărat – mentalitatea este totul! Cultivați o mentalitate pozitivă prin recunoașterea tiparelor de gândire negativă și contrapunerea lor cu gânduri sau afirmații pozitive.

16. GET SOUEP

Majoritatea adulților au nevoie de 7-9 ore de somn în fiecare noapte. Urmați sfaturile noastre pentru a dormi de calitate – lucruri precum menținerea dormitorului rece noaptea, evitarea luminii albastre după întuneric și multe altele.

17. ÎNCEPE-ȚI ZIUA CU O RUTINĂ MORINĂ SANATĂ

Începeți fiecare zi cu activități satisfăcătoare care dau tonul modului în care doriți să vă simțiți – fie că este inspirat, relaxat, productiv sau altceva. Consultați lista noastră de idei pentru rutina sănătoasă de dimineață.

18. Mâncați RAINBOW

Încercați să mâncați toate culorile curcubeului în fiecare zi. (Numai culori naturale, fără Skittles!) Obțineți-ne gratuit trackerul zilnic și săptămânal Eat the Rainbow pentru a vă ajuta să urmăriți!

19. ÎNFORMAȚI-ȚI DINTELUL

Alegeți dinții zilnic pentru o sănătate dentară bună și o stare generală de sănătate. Nu numai că ața dentară vă protejează zilnic dinții și gingiile, dar sănătatea dentară bună este importantă și pentru imunitate și sănătatea inimii.

20. Petreceți TIMPUL SINGUR

A petrece timp regulat singur vă ajută să vă cunoașteți pe voi înșivă și să verificați cum mergeți și ce doriți, pentru a vă putea trăi cea mai intenționată viață. Unii oameni se bucură de drumeții, merg la plimbare sau aleargă, meditează sau chiar fac plajă ca o sursă sănătoasă de timp singur.

21. FACEȚI CELE CE VĂ ÎNVĂȚĂȚI

Acest lucru este adesea trecut cu vederea ca un element esențial al vieții sănătoase – să faci lucruri în fiecare zi de care îți place! Fie că este vorba de exerciții fizice, coacere, meșteșuguri, citirea unei cărți sau vizionarea la televizor, rezervați-vă timp în fiecare zi pentru a petrece activități care vă plac personal.

22. ALEGE ALIMENTELE ORGANICE CÂND ESTE POSIBIL

Există sunt o sănătate gazillion, de mediu și din motive sociale pentru a alege alimentele organice, așa că vom lăsa acest post mai detaliate să vorbească și să vă reamintesc de a alege alimentele organice ori de câte ori este posibil.

23. O POVASĂ DE OȚET DE CIDRE DE MĂ ÎL PĂSTREȘTE PE DOCTOR

Oțetul de mere vindecă totul (bine … aproape totul!). O linguriță de oțet de cidru de mere într-un pahar de apă ajută digestia, ameliorează balonarea, stimulează imunitatea, reglează nivelul de zahăr din sânge și multe altele.

24. ZÂMBET DE SUS

Zâmbetul îți îmbunătățește sănătatea fizică și psihică, așa că zâmbește cât de des poți pe parcursul zilei!

25. LUCRAȚI PENTRU ÎNVĂȘIREA FRICURILOR

Temerile ne țin înapoi și ne împiedică să trăim viața ca fiind cel mai bun eu. Recunoaște-ți fricile și ia măsuri pentru a le depăși. (Un exemplu în acest sens este depășirea fricii de a vorbi în public pentru a deschide noi uși în carieră și viața personală.)

26. FOLOSIȚI O MINGĂ DE YOGA CA SCAUN DE BAZĂ

Salvați-vă spatele / umerii / gâtul și întăriți-vă miezul folosind o minge de yoga ca scaun de birou.

27. GESTIONEAZĂ STRESUL CU ACTIVITĂȚI DE AUTO-ÎNGRIJIRE

Stresul cronic este în detrimentul sănătății fizice și mentale. Cunoaște-ți declanșatorii și eliberările de stres (lucrurile care te pot ajuta să te calmezi atunci când ești stresat), astfel încât să poți face față proactiv stresului și să păstrezi niveluri sănătoase.

28. DESTINAREA INTERMITENTĂ POATE PROMOVA PIERDEREA DE GREUTATE

Nu suntem cu adevărat interesați de dietă (restricțiile nu sunt distractive!). Dr. Menci ne sfătuiește cum să mâncăm toamna.Dar postul intermitent este mai mult un model alimentar decât o dietă. Are mai multe beneficii notabile pentru sănătate și poate ajuta la accelerarea metabolismului pentru a promova pierderea în greutate.

29. BEȚI O STICLĂ DE APĂ DUPĂ FIECARE BĂUTURI ALCOOLICE

Un pahar de apă după fiecare băutură alcoolică ajută la detoxifierea alcoolului din corp, precum și la încetinirea consumului de alcool și la menținerea hidratată (un factor cheie în prevenirea mahmurelii!).

30. PRATICĂ GRATITUDINE

Practicați recunoștința în fiecare zi – aceasta ar putea fi atunci când vă treziți, înainte de culcare sau în timpul pauzei de prânz la serviciu. Iată sfaturile noastre preferate pentru a practica mai multă recunoștință în viața de zi cu zi, plus o descriere a beneficiilor pentru sănătatea fizică și mentală a practicării recunoștinței în mod regulat.

31. O plimbare în jurul blocului este mai bună decât nici o plimbare

Când vine vorba de un stil de viață sănătos, a face doar puțin este mai bine decât a face nimic deloc. Dacă doriți să faceți o plimbare, dar nu aveți timp pentru plimbarea obișnuită de o oră, faceți o scurtă plimbare în jurul blocului. O plimbare de 5 minute este mai bună decât deloc!

Si aminteste-ti:

  • Nu trebuie să faci totul și nu trebuie să faci totul dintr-o dată.
  • Este mai probabil să faceți lucruri care vă plac.

Așadar, luați notă care dintre aceste sfaturi de viață sănătoase vă par cel mai plăcut și începeți acolo!